Terug naar team
Tessa van de Vrede

Tessa van de Vrede

Leerkracht 5-6-8 op donderdag en vrijdag

Mijn naam is Tessa van de Vrede en vanaf schooljaar 2022-2023 ben ik werkzaam op Kindcentrum Jij. Ik geef les aan de bovenbouwgroepen 5,6 en 8. Samen met mijn collega´s Betty en Kaylie verzorg ik het onderwijs voor de bovenbouw. Naast mijn vaste werkdagen op donderdag en vrijdag, werk ik ook op de andere dagen aan onderwijsontwikkeling. Deze dagen ben ik namelijk aan het studeren voor de Master Educational Needs in Tilburg.

Voor mij is leren van en met elkaar waar het onderwijs om draait. De bovenbouw heeft hierbij mijn voorkeur, omdat je samen echt de diepte in kunt gaan. Samen discussiëren, uitdagende werkvormen samen aanvliegen en echt de input van de leerlingen kunt gebruiken. In onze klas wordt er veel aandacht besteed aan een veilige leeromgeving creëren samen en wij zijn het schooljaar gestart door gezamenlijk groepsafspraken te maken. Wij zijn dit jaar daarnaast samen stappen aan het zetten om onze zelfstandigheid te bevorderen, zijn extra aan het oefenen met onderdelen die wij nog lastig vinden en gaan op zoek naar manieren om zoveel als mogelijk moderne lesideeën in onze klas toe te passen. Hierbij kunt u denken aan bewegend leren, inzetten van chromebooks en coöperatieve werkvormen. Samen met de ouders/verzorgers ben ik van plan om dit schooljaar een fijn jaar tegemoet te gaan en de leerlingen zoveel als mogelijk te ondersteunen in hun eigen leerproces.

Naast mijn passie voor onderwijs en ontwikkelingen in het onderwijs, ben ik in mijn vrije tijd bezig met fotografie, lees ik graag een spannend boek en luister ik graag muziek.